BUITENLANDSE GASTEN

MAATREGELEN TOT 30/06/21

Buitenlandse gasten moeten zich bij een reis naar België 48 uur voor aankomst registreren via het PUBLIC HEALTH PASSENGER LOCATOR FORM en over een negatieve PCR-test beschikken (< 72 u oud) indien men vanuit een rode zone reist. De kleurcodes per land vindt u hier terug.

Alle details over de actuele regelgeving is terug te vinden op deze website.

Personen die met de auto aankomen en minder dan 48 uur in België verblijven, zijn vrijgesteld van de PCR- en quarantainevereisten.

De maatregelen die u moet respecteren bij terugkeer zijn afhankelijk van land tot land en kunt u best vooraf opvragen.

MAATREGELEN VANAF 01/07/21

Alle details over de actuele regelgeving is terug te vinden op deze website.

Het Europees digitaal coronacertificaat zal vanaf 1 juli in alle EU-landen worden gebruikt en is het bewijs dat iemand tegen corona is gevaccineerd, negatief op corona is getest of van corona is hersteld.

Aankomst vanuit groene of oranje zone: geen verplichting tot test of quarantaine.

Aankomst vanuit rode zone: wie beschikt over een digitaal coronacertificaat met volledig vaccinatie (+ 2 weken), een recente negatieve PCR-test (vanaf 12 jaar oud) of herstelcertificaat, hoeft niet in quarantaine.

De recente test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst in België.

De kleurcodes per land vindt u hier terug.

Passenger Locator Form blijft behouden: aan het gebruik van het Passenger Locator Form, verandert er niets. Buitenlandse gasten moeten zich bij een reis naar België 48 uur voor aankomst registreren via dit formulier.