Corona update

Gisteren is de Nationale Veiliheidsraad opnieuw samen gekomen ivm de exit-strategie. Het was bijzonder hard om te vernemen dat de kwestie van de tweede verblijven, toeristisch verhuur en daguitstappen pas tijdens de voorbereiding van fase 3 (geschatte datum 8 juni) aan de orde zal komen. Over reizen vanuit het buitenland werden nog geen uitspraken gedaan.

Op 11 mei a.s. komen de kustburgemeesters samen rond hun voorstel om tweede verblijven en vaste kampeergasten toe te laten vanaf 18 mei. Het is de bedoeling dat zij hierover advies geven aan de gouverneur van West-Vlaanderen. Dit is echter een voorstel en de Nationale Veiligheidsraad heeft daarin steeds het laatste woord.

Laat duidelijk zijn dat ook voor ons veiligheid en gezondheid voorop staan. De kampeersector heeft dan ook een veiligheidsprotocol opgemaakt voor een herstart onder de meest veilige omstandigheden. Het is daarom onze overtuiging dat dit in voor elk verblijf met eigen sanitair haalbaar moet zijn. Dit uiteraard op voorwaarde dat iedereen daarin zijn / haar verantwoordelijkheid neemt.

We willen en moeten er dan ook verder in geloven dat we binnenkort wel gehoord worden en de kans krijgen om te bewijzen dat we jullie hier veilig kunnen laten genieten van een verblijf.

Van zodra we meer nieuws hebben laten we dit verder weten.